Neix l’Associació Catalana de Ciència Política amb l’objectiu de crear un espai de trobada entre els professionals dels diversos camps de la disciplina

Jordi Matas, president de l’Associació Catalana de Ciència Política, durant la seva ponència a la presentació. Font: ACCP

El passat dia 18 d’octubre es va presentar, en format híbrid, l’Associació Catalana de Ciència Política a la sala d’actes de Can Jaumandreu, espai la Universitat Oberta de Catalunya. L’acte, va ser presidit per la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, i va comptar amb la participació de la catedràtica de Ciència Política, Donatella della Porta; el president de la nova Associació, Jordi Matas; i el degà del Col·legi de Professionals de la Ciència Política i de la Sociologia de Catalunya, Jordi Pacheco.

L’Associació Catalana de Ciència Política, neix amb la intenció de assolir vuit objectius fonamentals, d’acord amb el que preveuen els seus estatuts, a saber:

  1. Fomentar la democràcia i vetllar pel respecte als drets polítics individuals i col·lectius.
  2. Promoure la investigació científica en el camp de la Ciència Política a Catalunya.
  3. Promoure la cooperació i l’intercanvi entre les universitats i centres de recerca que fan docència o recerca en ciència política a Catalunya.
  4. Difondre les aportacions dels politòlegs i politòlogues i afavorir-ne el seu impacte social.
  5. Contribuir al desenvolupament internacional de la Ciència Política catalana i desenvolupar xarxes a aquest nivell que contribueixin a l’àmbit de la Ciència Política per tal de facilitar l’intercanvi de coneixement produït per la investigació.
  6. Organitzar una conferència internacional periòdica sobre Ciència Política per tal de promoure l’intercanvi de coneixement i experiència.
  7. Dur a terme totes aquestes finalitats amb especial atenció a la promoció i visibilitat de la perspectiva de gènere a la docència, la recerca i el desenvolupament professional de la Ciència Política.
  8. Desenvolupar altres activitats rellevants relacionades amb l’àmbit de la Ciència Política.

En el decurs de l’acte de presentació, la consellera Verge, va destacar que l’Associació neix amb l’objectiu de fer de pont entre diferents sectors en l’esfera de la ciència política, “ponts entre la part més acadèmica i la part més professional, la transferència entre l’acadèmia i les institucions, ponts entre les diverses universitats, ponts amb la resta d’associacions de ciència política, ponts amb la societat, ponts per estrènyer el vincle amb els estudiants de doctorats de ciència política, ponts per connectar amb els politòlegs i politòlogues catalans ‘expatriats’,…”.

En la mateixa línia es va desenvolupar la intervenció del president de l’associació, Jordi Matas, qui va fer referència a aquesta funció de connexió entre els diferents actors de l’esfera de la ciència política i a més, també va destacar que l’entitat tot just constituïda “ha de ser una plataforma que permeti els desenvolupament internacional de la ciència política”.

Jordi Pacheco, degà del Col·legi de Professionals de la Ciència Política i de la Sociologia de Catalunya, també va fer un discurs centrat en la necessitat d’establir ponts. Per Pacheco, la ciència política “només té sentit, en diàleg continu i constant amb la societat”, d’aquí el gran valor que té la creació de l’Associació per la ciència política catalana.

La intervenció central de l’acte va córrer a càrrec de la prestigiosa professora Donatella della Porta, qui va revisitar la seva obra per recordar la importància dels politòlegs i la ciència política en l’actualitat, tot posant en valor el paper que pot jugar la nova associació.

Per més informació, pots consultar el web de l’Associació Catalana de Ciència Política, i també, pots recuperar l’acte complet al seu canal de YouTube.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s