Guardonats dels premis IEA 2021

El passat 20 de desembre, els dos jurats dels premis IEA 2021 es van reunir per mitjà de videoconferència per designar els guardonats d’aquesta edició. En aquesta convocatòria, l’Institut ha distingit la millor tesi doctoral (no publicada), el millor article publicat en una revista científica i el millor llibre publicat en relació amb la distribució territorial del poder.

En la categoria tesi doctoral no publicada, on s’havien presentat tres obres, el guanyador ha estat Carlos Fernández Esquer pel seu treball Los sistemas electorales regionales: orígenes y reformas en Alemania, Bélgica, Italia y España. D’aquesta tesi, el jurat n’ha destacat la consistència i el rigor, així com el caràcter transdisciplinar del treball.

El Premi Institut d’Estudis de l’Autogovern 2021 al millor article publicat, s’ha atorgat a l’article The Divide Over Independence: Explaining Preferences for Secession in an Advanced Open Economy, de Mª José Hierro i Dídac Queralt, publicat a l’American Journal of Political Science 65(2), 2021, p. 422-442. D’aquesta obra, el jurat n’ha destacat la qualitat així com la solidesa i l’originalitat metodològica, i ha aconseguit la millor puntuació de les 14 articles que es van presentar als premis.

Pel que fa a la categoria llibre publicat, on hi havia cinc obres presentades, el treball Secession and the Sovereignty Game, de  Ryan Griffiths, ha estat el guanyador. D’aquest llibre, el jurat n’ha destacat l’originalitat del plantejament.

Els guardonats, han estat decidits per dos jurats. Per una banda, el millor article publicat ha estat escollit pel jurat format pel Dr. Joan Ridao, director de l’Institut d’Estudis de l’Autogovern., la Dra. Mireia Grau Creus, cap de l’Àrea de Recerca de l’IEA, la Dra. Mar Aguilera Vaqués, professora titular de Dret Constitucional a la Universitat de Barcelona, la Dra. Eva Anduiza Perea, catedràtica de Ciència Política de la Universitat Autònoma de Barcelona i la Dra. Sara Ayllón Gatnau, professora agregada d’Economia Aplicada de la Universitat de Girona.  

Per altra banda, el jurat format pel Dr. Joan Ridao, director de l’Institut d’Estudis de l’Autogovern, pel Dr. Jordi Jaria i Manzano, assessor en matèria de polítiques comparades d’autogovern, adscrit a l’Institut d’Estudis de l’Autogovern, pel Dr. Markus González Beilfuss, professor titular de Dret Constitucional de la Universitat de Barcelona, pel Dr. Ignacio Lago Peñas, catedràtic de Ciència Política de la Universitat Pompeu Fabra, i per la Dra. Luz Muñoz Márquez, professora agregada de Ciència Política de la Universitat de Barcelona, ha escollit els guanyadors de les categories millor llibre publicat i millor tesi doctoral no publicada.

A banda del diploma acreditatiu, el premi consisteix en una quantitat en metàl·lic. En el cas de la millor tesi doctoral, l’ import és de 5.000 €. El millor llibre rebrà 8.000 € i el millor article publicat en una revista científica, 3.500 €.

L’entrega de premis als guardonats està prevista pel dia 18 de gener, si les condicions sociosanitàries ho permeten.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s