L’Institut enceta una altra línia de publicacions: el PaperClip


Amb l’objectiu d’ampliar la divulgació de la investigació realitzada en relació amb els diversos aspectes relatius a l’autogovern, l’Institut inicia una nova línia de publicacions, el PaperClip. La nova sèrie es dedicarà a estudis divulgatius referents a matèries d’actualitat relacionades amb l’autogovern, elaborats per acadèmics i professionals especialitzats, amb la vocació de recuperar l’esperit de la col·lecció anterior titulada El Clip, que es va publicar entre el 1999 i el 2007, amb un disseny actualitzat. Amb una filosofia orientada a la divulgació, la col·lecció es concentrarà en la publicació d’estudis curts (entre les 4200 i les 5200 paraules) referits als àmbits científics més relacionats amb l’activitat de l’Institut, com ara el dret, la ciència política i la sociologia. Cada estudi publicat, inclourà una nota bibliogràfica per poder aprofundir en el tema tractat.

La nova col·lecció té l’objectiu d’esdevenir una eina d’actualització amb informació bàsica i posada al dia sobre els aspectes de la matèria estudiada en cada cas, que permeti la seva utilització àgil, com un document de treball, de manera que s’ha previst un disseny que afavoreixi la incorporació d’anotacions per part del lector i la transmissió d’un missatge viu i clar, que proporcioni una perspectiva actual en relació amb les diverses dimensions de l’autogovern. La sèrie estarà disponible en paper, en mida Din A4, i també en format electrònic, amb l’objectiu de donar la màxima difusió als estudis que s’aniran publicant. Les persones interessades a fer propostes per a futurs volums de la col·lecció poden adreçar-se a la seva coordinadora, la Sra. Elena Vela López, a través del correu electrònic  (elenavela@gencat.cat).

El primer número es titula Les inversions de l’Estat a Catalunya. Quins són els millors mecanismes per a garantir-les? i estarà disponible pròximament. Ha estat elaborat per Gerard Martín i Alonso, professor associat de Dret constitucional de la Universitat de Barcelona i cap de l’Àrea d’Assessorament sobre l’Organització Territorial del Poder de l’Institut d’Estudis de l’Autogovern. Aquest treball presenta una proposta de futur per millorar en relació amb la garantia de les inversions de l’Estat a Catalunya, tot assenyalant que, entre altres coses, “es podria establir en la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat un manament a la Comissió Bilateral Generalitat-Estat perquè determinés quin seria el volum d’aquestes inversions per a l’any pressupostari següent”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s