Seguretat pública: competències i reptes a debat

Font: EL PAÍS

L’àmbit de la seguretat pública és cada dia més complex, la qual cosa es projecta les relacions entre les comunitats autònomes que hi tenen competències i l’Estat. Efectivament, la Generalitat de Catalunya, durant els últims anys, ha anat assumint cada cop més competències en aquesta matèria i ha anat bastint un model policial propi. Tanmateix, la complexitat de la qüestió i el caràcter sensible de la matèria fan que encara hi hagi múltiples qüestions obertes, tant pel que fa a la definició del model, com a les relacions amb l’executiu estatal i també en relació a les implicacions internacionals de la seguretat pública.

En aquest context, el pròxim divendres 29 d’abril, a les 9.30 h, es durà a terme el seminari “L’àmbit d’actuació de la Generalitat en matèria de seguretat pública: competències i reptes”, a la Sala d’Actes del Departament d’Interior, organitzat per l’Institut d’Estudis de l’Autogovern. L’acte serà introduït per les intervencions del director de l’Institut, Joan Ridao, i el conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Joan Ignasi Elena.

Àlex Bas, professor associat del Departament de Dret Públic i Estudis d’Història del Dret de la Universitat Autònoma de Barcelona, iniciarà el torn de ponències, presentant “Les competències de la Generalitat en matèria de seguretat pública: delimitació funcional”. El seguirà Jaume Bosch, professor col·laborador del màster en Direcció Estratègica de Seguretat i Policia de la Universitat de Barcelona i l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, així com també Exsubdirector general de Coordinació de les Policies Locals de la Generalitat de Catalunya, que tancarà el primer bloc d’intervencions amb la ponència “Els traspassos pendents en matèria de seguretat pública”.

El segon bloc l’obrirà Amadeu Recasens, exdirector de l’Escola de Policia de Catalunya i excomissionat de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, amb la presentació “La coordinació en matèria de seguretat pública: la Junta de Seguretat de Catalunya i les juntes de seguretat locals“. Finalment, Àngels Bosch, sotscap de la Comissaria de Relacions Institucionals, Prevenció i Mediació del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, presentarà “La projecció extraterritorial de la competència en matèria de seguretat pública, en particular, la participació de la Generalitat en les estructures internacionals de lluita contra el terrorisme“, per acabar les intervencions dels experts. El seminari s’acabarà amb una breu conclusió per part del director de l’IEA i un torn de debat entre els experts, obert a les preguntes dels assistents.

Per poder assistir a l’acte, cal inscriure’s mitjançant el formulari o trucant al telèfon de l’Institut, 933429800. La inscripció a l’activitat estarà oberta fins a les 14 h del dia 28 d’abril. L’acte es podrà seguir en directe al canal de YouTube de l’Institut, a través d’aquest enllaç, i també mitjançant el compte de Twitter de l’Institut, on es farà un seguiment puntual de les aportacions més destacades dels ponents.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s