Premi IEA 2022

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya ha publicat la Resolució PRE/3526/2022, de 10 de novembre, per la qual es concedeix el Premi Institut d’Estudis de l’Autogovern al millor article acadèmic publicat sobre l’organització territorial del poder corresponent a l’any 2022.

En aquesta edició, el jurat ha decidit concedir un premi ex aequo als articles “The Burden of a Violent Past: Formative Experiences of Repression and Support for Secession in Catalonia”, publicat a la revista British Journal of Political Science, els autors del qual són Antoni Rodon Casarramona, professor de Ciència Política de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, i Raül Tormos Marín, investigador sènior del Centre d’Estudis d’Opinió; i “Explaining Intergovernmental Coordination during the COVID-19 Pandemic: Responses in Australia, Canada, Germany, and Switzerland”; publicat a la revista Publius, les autores del qual són Johanna Schnabel, professora de Ciència Política de la Freie Universität de Berlin, i Yvonne Hegele-Lang, investigadora de l’Institut de Gestió Pública de la Zürcher Hochschule für Angewandte Wissenschaften (Winterthur).

El primer treball analitza l’impacte que han tingut els actes violents i la repressió a l’hora de definir les preferències territorials en les democràcies contemporànies. Per fer-ho l’article estudia el cas espanyol, examinant l’impacte que té la Guerra Civil Espanyola en les actituds de suport o rebuig al procés independentista català. Pel que fa al segon article distingit, es centra en identificar quin tipus situacions polítiques afavoreixen una coordinació intergovernamental efectiva. Les autores observen la resposta política d’Austràlia, Canadà, Alemanya i Suïssa en relació amb la crisis sanitària de la COVID-19, per identificar en quin tipus de circumstàncies es promou la coordinació intergovernamental.

El jurat d’aquest any ha estat format per Joan Ridao i Martín, director de l’Institut d’Estudis de l’Autogovern; Mireia Grau Creus, cap de Recerca de l’IEA; Pilar Sorribas Navarro, professora agregada al Departament d’Economia (Secció d’Economia Política, Economia Pública i Economia Espanyola) de la Universitat de Barcelona; Isabel Pont Castejón,  professora titular de Dret Administratiu i directora de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona,  i Guy Laforest, catedràtic emèrit de Ciència Política de la Universitat de Laval (Canadà).

El lliurament dels Premis IEA 2022, tindrà lloc el 17 de gener de 2023 a les 18 h, a la Sala d’Actes del Palau Centelles (Baixada de Sant Miquel, 8) de Barcelona. Properament s’habilitarà a la web de l’Institut el formulari d’inscripció.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s