El President de la Generalitat lliura el Premi IEA 2022

Ahir dimarts 17 de gener, l’Institut d’Estudis de l’Autogovern va celebrar l’acte de lliurament del Premi IEA 2022 per part del President de la Generalitat, el Molt Hble. Sr. Pere Aragonès, acte que va ser presentat pel Director de l’Institut, Sr. Joan Ridao. El President va fer una al·locució al final de la cerimònia on va posar en valor que premis com aquest reconeixen “la recerca científica encaminada a millorar la governança, les institucions” i així “oferir una millor atenció a la ciutadania”. En aquesta línia, també va agrair la tasca del propi Institut d’Estudis de l’Autogovern per la seva contribució “a què les institucions d’autogovern del país siguin més modernes i innovadores”.

El premi 2022 s’ha atorgat de forma ex aequo als articles “The Burden of a Violent Past: Formative Experiences of Repression and Support for Secession in Catalonia”, publicat a la revista British Journal of Political Science, els autors del qual són Antoni Rodon, professor de Ciència Política de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, i Raül Tormos, investigador sènior del Centre d’Estudis d’Opinió; i “Explaining Intergovernmental Coordination during the COVID-19 Pandemic: Responses in Australia, Canada, Germany, and Switzerland”; publicat a la revista Publius, les autores del qual són Johanna Schnabel, professora de Ciència Política de la Freie Universität de Berlin, i Yvonne Hegele-Lang, investigadora de l’Institut de Gestió Pública de la Zürcher Hochschule für Angewandte Wissenschaften (Winterthur).

L’acte va ser precedit per la reunió anual del Consell Rector de l’Institut, on el director de la institució va presentar la memòria de l’any 2022 i el pla d’activitats previstes pel 2023. Aquesta sessió va comptar amb la participació del President de la Generalitat, la consellera de Presidència, la Sra. Laura Vilagrà, el conseller d’Universitats i Recerca, el Sr. Joaquim Nadal, la consellera de Justícia, Drets i Memòria, la Sra. Gemma Ubasart i de la cap de l’Àrea de Recerca de l’IEA, com a secretària, Mireia Grau.

També van assistir-hi la directora del Gabinet Jurídic de la Generalitat de Catalunya, la Sra. Mercè Corretja, el president de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Jaume Vernet, en representació de la Universitat de Lleida, el professor Daniel Fernández, en representació de la Universitat Autònoma de Barcelona, el Sr. Màrius Martínez, en representació de la Universitat Rovira i Virgili, el professor Víctor Manuel Merino, i en representació de la Universitat Pompeu Fabra, el professor David Sancho Royo.

El director de l’IEA, Joan Ridao, en la presentació de l’acte de lliurament del Premi IEA 2022.
El President de la Generalitat lliurant el Premi a la professora Johanna Schnabel.
La professora Johanna Schnabel durant el seu discurs de premiada.
Raül Tormos i Toni Rodon, rebent el premi de la mà del President de la Generalitat.
Raül Tormos, durant el discurs de premiat.
El President de la Generalitat, el Molt Hble. Sr. Pere Aragonès, fent el discurs de tancament de l’acte.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s