Feminismes i autogovern: presentació del número 36 de la REAF-JSG

Aquest divendres 17 de febrer, es durà a terme la presentació del número 36 de la Revista d’Estudis Autonòmics i Federals – Journal for Self-Government (REAF-JSG). L’acte es farà a la Sala d’Actes del Palau Centelles a les 12 h.

La sessió serà presentada pel director de l’Institut d’Estudis de l’Autogovern, el Sr. Joan Ridao. Hi intervindrà la Sra. Neus Oliveras, coordinadora de la secció monogràfica “Polítiques de gènere a Catalunya: La incorporació del feminisme en el desplegament de l’autogovern”, inclosa en aquest número, i professora de Dret Constitucional de la Universitat Rovira i Virgili; i el Sr. Jordi Jaria, director de la Revista. La cloenda de l’acte la farà l’Hble. Sra. Tània Verge, consellera d’Igualtat i Feminismes, de la Generalitat de Catalunya.

El nou número de la REAF-JSG, que es va publicar el desembre de 2022, conté una secció monogràfica dedicada a l’impacte del feminisme en les polítiques públiques i les regulacions emanades de la Generalitat de Catalunya, amb nou articles que aborden diferents aspectes rellevants. A banda, el número també inclou tres articles més, un dedicat a un futur referèndum sobre la independència a Escòcia, un altre sobre la impugnació de les lleis de les comunitats autònomes pels seus executius, i, finalment, un darrer en relació amb un cas particular d’autonomia indígena a Mèxic.

La secció monogràfica esmentada enllaça amb el seminari ‘Les polítiques de gènere a Catalunya, a debat’ que l’Institut va organitzar el passat 25 de març de 2022. En aquesta sessió, es va fer una anàlisi panoràmica del que fan i el que poden fer les institucions públiques de Catalunya per avançar cap a una societat més igualitària, més inclusiva i més respectuosa amb l’autonomia de les persones, promovent la superació dels diversos biaixos de gènere que encara existeixen en la societat catalana.

L’acte de presentació, que serà en format presencial, és obert a tothom. El formulari d’inscripció ja està disponible a la pàgina web de l’Institut. Es farà un seguiment en directe als comptes d’Instagram i Twitter de l’Institut.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s