Fent visibles els estudis de gènere en l’àmbit de l’autogovern: presentació del nou monogràfic de la REAF-JSG

El passat divendres 17 de febrer, es va presentar el número 36 de la Revista d’Estudis Autonòmics i Federals – Journal for Self-Government, que edita l’Institut d’Estudis de l’Autogovern. L’acte es va fer a la Sala d’Actes del Palau Centelles, presidit per la Consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge.

El director de l’IEA, Joan Ridao, va obrir l’acte, tot felicitant les coordinadores i les autores per la gran feina feta en la secció monogràfica del número, en aquesta edició dedicada a les polítiques de gènere a Catalunya.

Seguidament, Jordi Jaria, director de la REAF-JSG, va intervenir per destacar la importància de la Revista en el camp de la recerca sobre les diverses facetes de l’autogovern, tot assenyalant que “ha de ser un espai privilegiat per a la investigació sobre les polítiques que ocupen a les institucions catalanes i, a la vegada, una porta oberta per analitzar règims d’autogovern en contextos molt diferents”. Jaria, també va destacar que la Revista s’ha obert a nous debats, i a la vegada, també en treballa de vells que encara no s’han resolt, fet que es demostra en aquest número.

A continuació, va prendre el torn de paraula la professora de Dret constitucional de la Universitat Rovira i Virgili, Neus Oliveras, coordinadora de la secció monogràfica, juntament amb la també professora de Dret constitucional a la mateixa Universitat, Laura Román. Oliveras, va repassar els articles que conformen la secció monogràfica, considerant que els treballs seran un referent i un precedent. “Hi ha moltes propostes i es plantegen molts reptes, poden sortir-ne moltes iniciatives”, va dir. També, va deixar la porta oberta a futures col·laboracions amb l’Institut, per tal de continuar explorant l’àmbit de les polítiques de gènere. Finalment, va remarcar la importància de visibilitzar el vessant científic dels estudis de gènere, un fet que fa aquest número de la Revista.

La presentació la va tancar la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, que va emfasitzar que aquesta publicació generarà un efecte crida. Segons la consellera, “la REAF-JSG trenca amb un patró ben real en el qual s’enquadra les acadèmiques que fan recerca en gènere”. Verge, després de felicitar tant a les autores com a l’Institut per la publicació, va ressaltar el context en el qual es troben les dones. “Se’ns ha declarat la guerra. Hi ha un atac frontal als drets de les dones, i n’hem de ser conscients. Això també porta a subratllar la importància del monogràfic per donar a conèixer la llei”, va afirmar. Davant d’aquesta situació, la consellera va destacar la intenció de la Generalitat en continuar treballant aquests temes, “d’aquí que la meitat del pressupost anual del departament d’Igualtat i Feminismes, estigui dedicat a les polítiques de gènere i igualtat en àmbit local, per tal d’enfortir el servei d’atenció a les dones i als col·lectius LGTBI, de Catalunya”.

Les fotos de l’acte de presentació, estan disponibles al perfil d’Instagram de l’Institut

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s