La recentralització en matèria de costes, analitzada en una nova obra publicada per l’Institut

L’impacte de les competències estatals amb relació al domini públic maritimoterrestre sobre les comunitats autònomes és notable i creixent, en el marc d’una dinàmica generalitzada de recentralització que es perllonga de fa anys. Aquesta problemàtica ha estat analitzada en l’obra col·lectiva Autonomía, costas y litoral, coordinada pel professor Joan Manuel Trayter Jiménez, catedràtic de Dret administratiu de la Universitat de Girona, i que han coeditat l’Institut d’Estudis de l’Autogovern i l’Institut d’Estudis Autonòmics de les Illes Balears. L’obra inclou treballs de Josep M. Aguirre i Font, Francesc Xavier Berga Vayreda, Avelino Blasco Esteve, Marta García Pérez, Ángel Lobo Rodrigo, Neus París Domènech, Adriana Pousa García i F. Javier Sanz Larruga.

Dimarts dia 25 es va fer un primer acte de presentació a l’Arxiu del Regne de Mallorca, a la Ciutat de Mallorca, que va comptar amb la presència de la Consellera de Presidència, Funció́ Pública i Igualtat del Govern balear, Mercedes Garrido; del Conseller de Medi Ambient i Territori del Govern balear, Miquel Mir; el Director de l’Institut d’Estudis de l’Autogovern de la Generalitat de Catalunya, Joan Ridao; i el Director de l’Institut d’Estudis Autonòmics les Illes Balears, Lluís Segura.

L’obra, que ja està disponible a la web de l’Institut, neix de les ponències que diversos experts en la matèria van fer en les jornades ‘Autonomia, costes i litoral’, dutes a terme a Palma els dies 31 de març i 1 d’abril de 202,2 i a Girona el dia 21 d’octubre de 2022. En les pròximes setmanes, està previst un nou acte de presentació al Principat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s