Identitats regionals: Promocionant el diàleg i la unitat en la diversitat

Géraldine Cattilaz i Eva Maria Belser presenten “Identitats regionals: Promocionant el diàleg i la unitat en la diversitat”, un nou article del “50 ombres del federalisme”; un text imprescindible, que recull que les aproximacions positives a les identitats regionals no només són beneficioses, sinó que sovint també són obligatòries per llei.

Resum
La coexistència de diferents identitats regionals a vegades comporta conflictes que aniquilen la gran riquesa que pot oferir la diversitat d’identitats. Aquest article tipifica els conflictes que poden sorgir entre actors que comparteixen país, però no tots els marcadors d’identitat, i presenta alguns instruments i processos que permeten gestionar de manera pacífica i productiva la diversitat d’identitats regionals. També ofereix diverses vies per millorar el diàleg i generar una cultura de consens i cohesió.

Abstract
Different territorial identities sometimes lead to conflicts which annihilate the great wealth diverse identities have to offer. This paper classifies conflicts arising between actors sharing a country but not all identity markers and presents instruments and processes allowing to peacefully and productively deal with diverse regional identities. It offers a variety of venues allowing to improve dialogue and establishing a culture of consensus and cohesion.

Pots consultar el text complet a través del següent enllaç.

Deixa un comentari